Cine spune ca nu poti avea livingul visurilor tale intr-un spatiu mai limitat?

Nu este o sarcina usoara sa gasesti modalitati de a maximiza spatiul, dar doar pentru ca sufrageria ta este mica nu inseamna ca trebuie sa limitezi stilul si decorul.

Gandirea la scara larga si concretizarea ideilor practice pot da roade atunci cand vine vorba de alocarea spatiului.

De la mese rotunde la scaune pliabile, afla cum sa transformi sufrageria ta mica in spatiul frumos si confortabil la care ai visat intotdeauna.

Mai jos, am adunat cateva sfaturi utile pe care le poti folosi pentru a obtine o zona perfecta pentru servirea mesei.

Alegerea mesei si a scaunelor

In functie de spatiul de care dispui va fi necesar sa alegi si mobilierul potrivit pentru diningul tau.

Pentru a nu incarca zona, mai ales daca nu vrei un dining permanent, poti alege mese pliabile pe care sa le strangi si depozitezi cu usurinta.

Mesele pliabile sunt o solutie foarte buna de amenajare tocmai pentru ca ocupa un spatiu restrans si ofera si un aspect relaxat camerei tale.

Poti opta, de asemenea, si pentru scaune pliabile, de tipul scaunelor grecesti, astfel incat sa poti strange totul, daca ai nevoie sa folosesti spatiul din living.

Amplaseaza in living o mini-canapea

O idee deosebita de amenajare a unui dining este o canapea de dimensiuni mai reduse, langa care poti veni in completare si cu o masuta de cafea.

In acest spatiu te poti relaxa alaturi de cei dragi sau poti socializa, intr-un cadru intim si relaxant.

Alege canapeaua in functie de stilul casei tale sau de preferinte personale si nu uita sa respecti cromatica locuintei.

Poti incerca sa faci si anumite jocuri de culoare prin intermediul acestui accesoriu, insa fii atent la modul in care canapeaua aleasa se va potrivi in designul casei tale.

Foloseste perdele in loc de jaluzele moderne

Zona de dining presupune o oarecare eleganta, iar pentru a-ti oferi intregul confort pe care il presupune un astfel de spatiu, ar trebui sa iei in calcul si micile amanunte.

Perdelele sunt mult mai elegante decat jaluzelele verticale si au si un rol functional, acela de a filtra discret lumina.

In plus, perdelele confera spatiului un puternic aspect primitor si calduros, asa ca le poti avea in vedere atunci cand amenajezi spatiul pentru servirea mesei si a cafelei.

Monteaza un coltar

Daca nu ai suficient de mult spatiu in locuinta ta pentru a amenaja un dining, atunci poti integra in decor un coltar, care sa faca o trecere subtila spre celelalte zone ale casei.

De exemplu, daca bucataria este pozitionata in vecinatatea spatiului de dining, poti aseza coltarul astfel incat sa ai vedere spre aceasta, fara a bloca accesul.

In acest fel, vei face o trecere discreta spre zona bucatariei, dar si spre living.

Oglinzile si magia lor

Plasarea oglinzilor in spatii mici pentru a le face sa para mai mari este cel mai cunoscut truc pentru spatiile de dimensiuni reduse.

Oglinzile maresc perceptia spatiului si, mai ales in acest caz, daca imbraci cu oglinzi intregul perete paralel cu ferestrele si amplasezi masa de dining chiar in fata lor, oglinzile vor face ca lumina sa ricoseze si astfel va lumina intreaga camera, facand-o sa para mult mai mare decat este in realitate.

Intotdeauna iluminatul natural

Dupa cum ai putut vedea in punctul de mai sus, lumina naturala intr-un spatiu mic este intotdeauna esentiala pentru a-l face sa para mai spatios.

Din acest motiv, este foarte important sa profiti la maximum de orele de lumina si sa eviti sa o blochezi cu perdele prea opace.

In schimb, iti recomandam sa folosesti perdele confectionate din materiale usoare si aerisite, cum ar fi inul sau bumbacul, si sa nu le alegi pe cele cu prea multe modele sau forme decorative.

In fata lor, amplaseaza setul de dining pentru a profita la maximum de lumina si pentru a evita sa cheltui prea mult pe factura de electricitate.

{{clean}}
{{clean2}}
{{clean3}}