Echipamentul de baza de care ai absolut nevoie in bucataria ta depinde de preferintele tale culinare individuale si de obiceiurile alimentare.

Indiferent daca pregatesti singur mancarea sau daca o livrezi, ai nevoie de ustensile bucatarie care fac parte din echipamentul de baza al fiecarei bucatarii.

Acestea pot fi linguri, furculite, cutite, deschizatoare de cutii si vase, care sunt cele mai importante unelte de bucatarie, de care toata lumea are nevoie intr-o bucatarie moderna.

Aparatele de bucatarie mici, cum ar fi aparatele de cafea, ceainicele si prajitoarele de paine, ofera mai mult confort. Daca iti place sa coci, ustensilele de copt sunt un plus util.

Set ustensile de bucatarie

Daca esti o persoana singura sau un cuplu ai nevoie de urmatoarele instrumente de bucatarie pentru prajire, aburire si gatit: un set de tigai in care poti pregati portii mici si mari, un set de cratite si un set de oale.

De asemenea, vei avea nevoie de un set de tacamuri, un set de farfurii si un vas mare din otel inoxidabil sau sticla. Mai mult decat atat ai nevoie de un set ustensile de bucatarie, cum ar fi spatula, razatoare, polonic, rasnita de sare si piper, ciocan de snitele, un set de cutite, un set de spatule, lingura de lemn, deschizator de sticle si vin, presa de usturoi, foarfece de bucatarie, presa de citrice, manusi de cuptor, set de cleme de inchidere.

In bucataria unei familiei sunt recomandabile si urmatoarele seturi de instrumente de bucatarie suplimentare: set de cratite, set de cutite, vase de marmura in diferite dimensiuni.

Citeste continuarea articolului aici: Ustensilele de bucatarie care iti usureaza activitatea de gatit