Antibioticele pot fi utilizate pentru tratamentul infectiilor provocate de bacterii, insa sunt total ineficiente in infectiile virale. In plus, administrate in mod recurent, antibioticele sporesc rezistenta organismului la infectii si scad in timp eficienta altor tratamente.


Potrivit specialistilor, antibioticele reprezinta medicamentele cu cel mai mare impact pe termen lung asupra sistemului imunitar, a celui digestiv si a celui respirator. Acestea afecteaza intreg spectrul de bacterii prezente in corp, inclusiv bacteriile benefice care traiesc in mod natural in cavitatea bucala, intestine, piele si care ajuta la buna functionare a intregului organism.

Recunoscute pentru proprietatile lor imuno-stimulatoare si antiseptice, uleiurile esentiale din plante pot inlocui cu succes medicamentele de sinteza. Sunt unele din cele mai vechi remedii utilizate in lupta cu raceala si gripa. 100% naturale, au capacitatea de a distruge microbii si de a intari rezistenta organismului. Vei evita astfel efectele negative ale antibioticelor.

Cum actioneaza uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt o alter­na­tiva eficienta si valabila in plan antibacterian din mai multe motive:

– In lupta cu gripa pot fi mult mai eficiente decat antibioticele. Virusii nu dezvolta rezistenta la uleiurile esentiale, asa cum se intampla la administrarea antibioticelor. Fiecare tip de ulei este unic si difera in functie de sezonul de recoltare a plantei, vant, ploaie etc.

- Au efecte tonice, stimuleaza imunitatea si rezistenta organismului. Dubla lor actiune permite vindecarea mult mai rapida in caz de infectii.

- Nu distrug bacteriile bune din flora intestinala, lucru foarte important avand in vedere faptul ca aceasta are o influenta benefica asupra sistemului imunitar. Flora de la nivelul intestinului confera 50% din imunitate.

- Daca sunt folosite corect, uleiurile esentiale nu prezinta efecte secundare, spre deosebire de antibiotice, care pot da nastere unor reac­tii adverse neplacute.

-Uleiurile esentiale ne ajuta nu numai fizic, ci si emotional, aducandu-ne buna dispozi­tie si relaxare.

Iata cateva dintre cele mai eficiente uleiurile esentiale pe care le poti folosi pentru a trata raceala si gripa:

Uleiul esential de eucalipt

Uleiul de eucalipt este linistitor si revigorant. Este cunoscut pentru efectul pe care il are in usurarea respiratiei. Uleiul de eucalipt este foarte eficient in stari gripale, nas infundat, sinuzita, tuse. Permite regularizarea temperaturii corpului, prin scaderea febrei.

Caracterul sau antiseptic il face un odorizant de camera perfect. Ajuta la combaterea germenilor din aer, pastrand mediul din interior curat si proaspat.

Utilizarea uleiului esential de eucalipt:
– bai aromatice: 4-6 picaturi in cada de baie;
– masaj: se dilueaza 10-15 picaturi in 50ml baza de ulei vegetal;

Citeste continuarea articolului aici: Scapa de raceala cu uleiurile esentiale