Dincolo de aspectul practic si de rolul esential pe care iluminatul il are in orice incapere, lustrele au si un important rol estetic, contribuind la o atmosfera interioara placuta si confortabila.

Multitudinea de modele din magazine ar putea sa iti dea batai de cap cand vine vorba despre alegerea lustrei perfecte insa pe langa estetica ei trebuie sa tii cont si de alte caracteristici inainte de a o achizitiona.

Forma, marimea si materialul din care sunt realizate lustrele au un rol important in decorul unei incaperi. De aceea, inainte de a-ti cumpara corpurile de iluminat, asigura-te ca stii exact ce iti trebuie pentru ca spatiul sa arate asa cum iti doresti.

Alege dimensiunea potrivita

O lustra prea mare poate fi coplesitoare intr-o incapere de mici dimensiuni, in timp ce o lustra prea mica poate trece neobservata. Pentru un efect vizual placut trebuie sa gasesti un echilibru al proportiilor si sa alegi o lustra cu inaltimea si diametrul potrivite camerei in care urmeaza sa fie instalata.

Pentru a afla inaltimea optima a lustrei, exprimata in centimetri, imparte inaltimea camerei (in centimetri) la 4. De asemenea, pentru aflarea diametrului ideal al lustrei, exprimat in centimetri, poti folosi formula recomandata de designerii de interior, care aduna lungimea si latimea camerei in metri si le inmultesc cu 10.

Completeaza paleta de culori si materiale din incapere

In camera respectiva predomina nuantele neutre sau cele stralucitoare? Mobilierul este din lemn deschis la culoare sau inchis? Daca se regasesc accesorii din metal, acestea sunt argintii, aurii sau din cupru?

Citeste continuarea articolului aici: Ghid practic de alegere a unei lustre

{{clean}}
{{clean2}}