Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca aceasta leguma are capacitatea de a preveni si chiar de a vindeca cancerul de san datorita continutului bogat in sulforafan, care ataca celulele canceroase.

Femeile care se lupta cu cancerul de san ar putea avea la indemana cel mai eficient medicament, facut din broccoli. Aceasta leguma aparent banala, are un continutul bogat in sulforafan, datorita caruia mareste capacitatea enzimelor de a detoxifia organismul, posibil prin alterarea genelor de expresie, care accelereaza curatarea substantelor cancerigene.

Cercetatorii sugereaza ca aceasta leguma are un compus numit indole-3-carbinol care ajuta la dezactivarea unui puternic estrogen metabolit ce favorireaza cresterea tumorilor, mai ales cele de la nivelul sanilor, in timp ce scade nivelul de 2-hidroxiestrone, o forma de estrogen cu rol in protejarea impotriva cancerului.

S-a dovedit ca indole-3-carbinol nu numai ca suprima cresterea numarului de celule cancerigene, dar distruge si pe cele aflate la metastaza.

Prof. dr. Duxin Sun, de la Universitatea Michigan, autorul unui studiu efectuat pe soareci de laborator cu cancer la san carora li s-a injectat extract de sulforafan in doze progresive arata ca aceasta substanta ajuta la stoparea dezvoltarii tumorii.

Citeste continuarea articolului aici: Cancerul mamar poate fi prevenit si indepartat consumand broccoli