Fiecare parte din castravete, de la coaja, miez si pana la seminte, poate sa confere anumite avantaje pentru sanatate si frumusete. Ca tot vorbim de seminte, stiati ca uleiurile benefice sunt extrase din ele? Fie ca sunt aplicate la suprafata sau administrate oral, uleiurile esentiale din seminte de castravete va pot ajuta in numeroase moduri, precum:

Atenueaza ulcerul la stomac
Uneori, ulcerul la stomac va poate cauza o mare durere cand va este foame sau chiar imediat dupa masa. O metoda complet naturala de a alina acest disconfort sever, cauzat de ulceratiile de pe tesutul stomacului, este prin consumul sucului de castravete, in care sa adaugati aprox. 5 picaturi de ulei esential din seminte de castravete.

Improspateaza respiratia
Semintele de castravete sunt cunoscute pentru faptul ca poseda proprietati antimicrobiene si, din acest motiv, uleiurile acestea au abilitatea de a elimina bacteriile, putand fi de ajutor de fiecare data cand va doriti sa va improspatati respiratia. Adaugati 2 picaturi de ulei esential din seminte de castravete intr-un pahar cu apa si faceti gargara pentru a scapa de acele bacterii ce va produc respiratia urat mirositoare.

Reduc tensiunea arteriala
Exista diferite motive pentru care uleiul esential din seminte de castravete poate fi folosit pentru controlarea tensiunii arteriale marite. In primul rand, contine minerale, precum potasiu si magneziu, ambele ajutand la reglarea presiunii din sange. In al doilea rand, uleiul esential din seminte de castravete are proprietati diuretice, care ajuta la eliminarea apei in exces din corp.

Purifica sangele
Ca tot vorbeam de proprietati diuretice, abilitatea castravetelui de a mari productia de urina incurajeaza rinichii sa devina mai eficienti in filtrarea deseurilor din sange. Pe langa faptul ca scapa de toxinele din sange, uleiul esential din seminte de castravete ajuta si la curatarea sistemului excretor de microbi, cu mult inainte ca acestea sa cauzeze probleme, precum infectii ale tractului urinar.

Maresc nivelul de energie

Citeste continuarea articolului aici: Beneficiile pentru frumusete si sanatate pe care le poate conferi uleiul esential din seminte de castravete