Atunci cand sunteti nervosi nu puteti simti nimic altceva inafara de asta; atunci cand sunteti tristi, asta este tot ceea ce puteti simti. Cu toate acestea, emotiile si raspunsurile emotionale au fost dezbatute, analizate si disecate de filozofi de-a lungul secolelor.


Emotiile reprezinta un lucru asupra carora multi oameni nu au niciun fel de control.

Adeptii stoicismului credeau ca emotiile se afla in totalitate in controlul nostru si reprezenta o responsabilitate umana sa nu actionam sau sa ne comportam conform acestora. Si totusi, nu toata lumea a fost de acord cu acest concept.

Binenteles, emotiile trebuie tinute sub control pentru a nu face ceva ce s-ar putea sa regretam mai tarziu; dar sa le eliminam sau sa le ignoram poate fi la fel de daunator. Oamenii trebuie sa simta si sa isi asculte emotiile pentru a stii cum sa reactioneze intr-o situatie iar controlul este vital.

Iata sase metode prin care puteti opri controlul emotiilor asupra dumneavoastra.

1. Ganditi inainte de a vorbi sau actiona

Imi amintesc cum parintii incercau sa ma invete acest lucru cand eram mai tanar; intodeauna spuneam primul lucru care imi venea in minte. Desi in unele cazuri acest lucru poate fi o calitate pretuita, de cele mai multe ori tot ce facea era sa ma bage in belele.

Atunci cand cineva va spune ceva in urma caruia se declanseaza un raspuns emotional, abtineti-va de la a raspunde pana cand partea emotionala din creier se linisteste.

2. Asumati-va responsabilitatea

Citeste continuarea articolului aici: 6 metode de a pune capat sclaviei emotionale